HİTİT ACİL TIP GÜNLERİ: ACİL RADYOLOJİ SEMPOZYUMU
06 Mayıs 2024

HİTİT ACİL TIP GÜNLERİ: ACİL RADYOLOJİ SEMPOZYUMU

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve eğitim sorumlusu Doç. Dr. Seval Komut’un başkanlığında organize edilen ve ilimizde ilki düzenlenen Acil Tıp Günleri: Acil Radyoloji Sempozyumu 27 Nisan 2024 tarihinde Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çorum ile birlikte Ankara, Sivas, Samsun, Antalya, Kocaeli, Yozgat, Kütahya ve Kastamonu illerinden çok sayıda akademisyen ve hekim ile birlikte Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin katıldığı sempozyum saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür YAĞAN ve Başhekimimiz Prof. Dr. Sinan Zehir’in de katıldığı Acil Tıp Günleri: Acil Radyoloji Sempozyumu’nun açılış konuşmasını Sempozyum Başkanı Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Seval Komut yaptı. Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı olarak Radyoloji Anabilim Dalı desteği ile ilkini düzenledikleri sempozyumun katılımcılarına teşekkür eden Seval Komut, Tıp Fakültesi’nin genç eğitim kliniklerinden biri olarak hastanede 4 öğretim üyesi ve 23 uzmanlık öğrencisi ile kurumsal, seçkin uzan hekimler yetiştiren bir klinik olmak ve ülkede önde gelen klinikler arasında yerlerini almaya istekli bir ekiple yoğun bir şekilde eğitim faaliyetlerini ve akadamik çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Gerek akademik kadro gerekse bakanlığın uzman hekim kadrosuyla birlikte ilimizin tek 3. Basamak acil servisi sıfatıyla halkımıza modern tıbbın gereklerine uygun şekilde üst düzey acil sağlık hizmeti sunduklarını da belirten Komut: “Bu kapsamda şüphesiz acil tıp pratiğinin ayrılmaz bir parçası olan acil görüntülemenin önemli rolü çok açıktır. Klinik olarak ilkini düzenlediğimiz Hitit Acil Tıp Günleri’nin konusunu Acil Radyoloji olarak belirledik. Amacımız başta acil tıp uzmanları, acil tıp uzmanlık öğrencileri, pratisyen hekimler ve acil hastalık grubu ihtiva eden tüm branşların radyolojik acil yaklaşım konusunda güncel bilgi ve görgülerini artırmaktır” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Başhekimimiz Prof. Dr. Sinan Zehir ise Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinin ülkenin en yoğun acil servislerinden biri olduğunu dile getirdi. Acil servisin tüm hastanelerin kalbi olduğunu hatırlatarak katılımcıları selamlayan Prof. Dr. ZEHİR, 528 bin nüfusa sahip bir şehir olarak acil servisimize günlük ortalama 2 bin ila 2 bin 500 hasta girişinin olduğunu, yine acil servise 90 ila 120 ambulans girişi ile birlikte yıllık yaklaşık 650 bin hastaya acil sağlık hizmeti sunulduğunu kaydetti. Bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin en yoğun acil servislerden birisinde çalışanların önemli hizmetleri yerine getirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Sinan Zehir; “Sağlık hizmetinin yanında bilimsel programların artarak devam etmesi hepimizi gururlandırıyor. Bu bilimsel programlar sadece bizim çabalarımızla değil, ilimize misafir gelen hocalarımızın da büyük katkısıyla oluyor. Sempozyumun tüm katılımcılar için son derece yararlı olacağına inanıyorum. Çünkü acil tanıda radyoloji vazgeçilmez bir branştır. Son yıllarda güncelliğini artırarak devam eden yapay zeka ile birlikte radyoloji hayatın ve yaşamın içine daha çok girecektir” dedi. 

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da afiliye olan Sağlık Bakanlığı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Tıp Fakültesi olarak uyum içeresinde sağlık hizmeti verilmesinin sadece Çorum’a değil, bölgeye ve ülke geneline hizmet verilmesine katkı sunduğunu aktardı. Acil servisin tüm hastanedeki branşların kesiştiği bir nokta olduğunu ve buradaki hizmetlerin iyiliğinin en son noktaya da yani hastanın tedavisine de yön verdiğini belirten Prof. Dr. Baykam, genç bir üniversite ve Tıp Fakültesi olarak ilk mezunlarını verdiklerini, uzmanlık eğitimi konusunda oldukça geniş sayıda öğrencileri bulunduğunu anlattı. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çok iyi yetişmiş güzel bir kadro kurulduğunu, bu kadronun ardından gerçekten çok iyi yetişmiş akademisyenlerle bugünlere geldiklerini, ayrıca kadrolarının ulusal ve uluslararası düzeyde yetkinliklerinin sürekli arttığını da bildiren Prof. Dr. Baykam, bu tür bilimsel toplantılardaki paylaşımların da tıp adına sağlığa hizmet adına büyük katkılar sağladığını sözlerine ekledi. 

Oturumlara geçilmeden önce ilimiz ve Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tanıtımının yer aldığı bir sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra 5 oturum halinde gerçekleşen ve iki yüzün üzerinde katılımcının bulunduğu sempozyumda akademisyenler sunumlar eşliğinde bilgi paylaşımında bulundu. Konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve il dışından sempozyuma katılım sağlayan öğretim üyelerine ilimize özel hediyeler sunularak program sonlandı.

 

  • 2
  • 4
  • 5
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16