AR-GE
15 Kasım 2024

AR-GE BİRİMİ GÖREVLERİ

 

1-Sağlık alanında Strateji Geliştirme Başkanlığının Merkez Paydan Ar-Ge Ödenek Talepleri konulu 2013/6 Sayılı Genelgesi ile Sağlık Bakanlığının Araştırma ve Geliştirme Projelerinin Hizmet Alımı Konulu 2013/1 sayılı Genelgesi kapsamında Bakanlığa önerilen Ar-Ge ve Proje çalışmalarının incelenmesi, değerlendirilmesi ve Kuruma gönderilmesini sağlamak.

2- Bünyesindeki sağlık tesislerinde, Kalkınma Bakanlığı, TÜBITAK gibi kurum ve kuruluşlarla işbirliği kapsamında yürütülen ve sonuçlandırılan sağlık Ar-Ge projeleri ile Döner Sermayeden Ar-Ge faaliyetlerine kaynak aktarımı şeklinde yürütülen projeleri izlemek, kaydını tutmak, takip etmek, denetlemek ve yürütülmesi ve sonuçlarına ilişkin olarak rapor sunmak.

3- Sağlık alanında Ar-Ge faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak.

4- Ar-Ge çalışmaları ile ilgili çalıştay, kongre vb. etkinlikler düzenlemek, düzenlenen etkinliklere katılmak.

5- Bağlı birimlerde Sağlık Ar-Ge alanında, ulusal politikalara ve planlara uygun, kapasite oluşturmak ve geliştirmek.

6- Birlik bünyesinde bulunan sağlık tesislerinde, Ar-Ge Faaliyetlerini izlemek, iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak.

7- Kurumsal bilim, teknoloji ve inovasyon stratejileri/politikaları oluşturulması maksadıyla Kuruma teklifte bulunmak.

8- Bünyesindeki sağlık tesislerinin, Sağlık Bakanlığı döner sermaye kaynaklarından desteklenebilecek Ar-Ge faaliyetlerinin mal, hizmet alımları, altyapı ihtiyaçları ile Kalkınma Bakanlığından desteklenebilecek, altyapı ihtiyacına yönelik olarak, ihtiyaç analizinin yapılması ve yapılan analiz doğrultusunda uygun stratejileri, alternatif çözümleri içeren "Faaliyet Raporlarını" hazırlamak ve Kuruma göndermek.

9- Bünyesindeki sağlık tesislerinin Ar-Ge Faaliyetlerinden doğan verileri, derlemek, değerlendirmek.

10- Sağlık Ar-Ge alanı ile ilgili Kurumun web sayfasını takip etmek, Ar-Ge faaliyet/çağrılarının duyurularını yapmak.

11- Birliğe bağlı sağlık tesislerinde yapılması planlanan bilimsel araştırma, tez, anket vb. başvurular incelemek, görüş bildirmek ve uygun görülenler hakkında sağlık tesislerini bilgilendirmek.

12- Destekleyici tarafından Sağlık Tesislerimizde yürütülecek girişimsel klinik araştırma, girişimsel olmayan klinik araştırma, sağlık alanında evrensel veya ulusal ölçülerde katkı yapması beklenen bilimsel içerikli araştırma ve proje çalışmalarında "Döner Sermaye İşletmesi Kapsamında Destekleyici Talebi ile Yürütülecek Çalışmalar ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge" çerçevesinde hareket edilmesini sağlamak.

13- Sağlık tesislerinde yürütülen klinik araştırmalarla ilgili olarak eğitim ve iyileştirme planları oluşturmak.

14- Sağlık tesislerinde yürütülen klinik araştırma süreçleri ile ilgili olarak iş akış şemaları oluşturmak.

15- Klinik araştırmalarla ilgili olarak Kurum tarafından izin verilmesine rağmen başlatılmayan, sonlandırılan veya sorumlu araştırmacı değişikliği gibi önemli durumların en geç otuz gün içerisinde nedenleri ile birlikte bildirilmesini sağlamak.

16- Klinik araştırmaların mali yönden kayıtlarını tutmak, (araştırmacı ödemeleri, kuruma ödemeler) ve istenildiği zaman Kuruma bildirmek.

17- Klinik araştırmalar için sorumlu araştırmacı tarafından hazırlanan ayrıntılı sonuç raporunu en geç otuz gün içerisinde bildirilmesini sağlamak.

18- Bilim Kurulunun yürüttüğü iş ve işlemlerin koordinasyonunu sağlamak ve bürokratik işlemlerini yürütmek.

 

İletişim: 
Ar-Ge birimimiz hastanemizin A Blok 3. katında hizmet vermektedir.
Tel: 
0(364) 219 30 00   Dahili: 3228-3230

 

1