HASTANEMİZDE YOĞUN BAKIMDA KLİNİK NUTRİSYON KURSU DÜZENLENDİ
06 Mayıs 2023

HASTANEMİZDE YOĞUN BAKIMDA KLİNİK NUTRİSYON KURSU DÜZENLENDİ

29 Nisan 2023 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonunda, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Türk Yoğun Bakım Derneği’nce “Yoğun Bakımda Klinik Nutrisyon Kursu” düzenlendi.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay DEMİRKIRAN’ın da eğiticiler arasında olduğu kursa çeşitli branşlardan ve farklı illerden 30 hekim katıldı.

Kursta, yoğun bakımda yatan veya kritik hastalıklara sahip hastaların beslenme durumlarının değerlendirilmesi, malnütrisyonun tanınması, enteral ve parenteral beslenme, probiyotikler, mikrobiyota ve bazı hastalıklarda ( karaciğer ve böbrek yetmezliği, şok, sepsis, inflamatuar barsak hastalıkları vb.) beslenme gibi konular irdelendi. Sunumlardan sonra sorulan sorular ve yapılan katkılar sayesinde interaktif şekilde, faydalı ve yoğun bir bilimsel program yapıldı. Daha önce farklı şehirlerde de düzenlenen kursun 8.’si ilimizde başarı ile tamamlandı.