HASTANEMİZDE EBELER HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ
27 Nisan 2023

HASTANEMİZDE EBELER HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Hastanemizde 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle düzenlenen programa hastane yöneticilerimiz ve çalışan personelimiz katıldı. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Şennur Şimşek’in açılış konuşmalarının ardından, Başhekimimiz Doç. Dr. Sinan ZEHİR günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin “Ebeler Haftası” nı kutladı. Programın devamında mesleğinde 25 yılı tamamlayan ebelerimize göstermiş oldukları özveri ve başarılarından dolayı yöneticilerimiz tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik mesleğini icra edenler yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak, aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlamakla toplumda saygın bir yer edinmişlerdir. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Ebeler; kadının,  ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar.

Mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerimizin Ebeler Haftası kutlu olsun.

• 1 (2).jpeg
  • 2 (2).jpeg