Başhekimimiz Ev Hemodiyalizi Hizmetleri Kapsamında Hastalarımıza Ev Ziyareti Gerçekleştirdi
14 Nisan 2023

Başhekimimiz Doç. Dr. Sinan ZEHİR 31.10.2022 tarihinde hastanemiz bünyesinde törenle hizmete alınan ve ülkemizde İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra ilimizde faaliyeti başlatılan Ev Hemodiyaliz Ünitesi  hizmetleri kapsamında hastalarımıza evlerinde ziyarette bulundu. Beraberindeki hastanemiz Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nihal AYDEMİR, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü’müz Şennur ŞİMŞEK, Ev Hemodiyaliz Ünitesi Sorumlusu Hemşire Perihan EKEN ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretlerde hastalarımıza geçmiş olsun dilekleri iletilirken ünitemiz hizmetleri konusundaki görüş ve önerileri alındı. Hastalarımız ve yakınları Başhekimimiz Doç. Dr. ZEHİR’e bu hizmetin ilimizde gerçekleşmesinden ötürü teşekkürlerini iletirken ünite hizmetleri sayesinde hem hemodiyaliz hastalarının yaşadığı sosyal zorluklar, zaman ve iş gücü kaybının önüne geçilmesi yanında tıbbi olarak da evde gerçekleşen hemodiyaliz işleminin başarısı ve etkinliğini dile getirdi. Başhekimimiz Doç. Dr. Sinan ZEHİR hastalarımızın en güncel ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşabilmeleri ve sağlık hizmeti sunumundan azami düzeyde verimli ve rahat bir şekilde faydalanabilmeleri için ev hemodiyalizi gibi üst düzey ve sosyal boyutu da son derece önemli hizmetlerin şehrimize kazandırılması için çalışmalarımızın artarak devam edeceğini ifade etti.

EV HEMODİYALİZİ ÜNİTESİ HİZMETLERİ

Ev hemodiyalizi, hastanede hemodiyaliz eğitimi alan hastaların eğitim süresi sonunda evde diyalizlerini kendilerinin yapmasıdır. Evde diyaliz süreleri daha uzun ve sık olacağından kanın toksik maddelerden temizlenmesi neredeyse böbrek nakline yakın bir şekilde sağlanır. Hastanın kullandığı ilaç sayısı bu tedavi sonunda azalır. Belirgin olan kansızlıkları düzelir. Kandaki üre, fosfor gibi toksik maddeler çok daha iyi temizlenmiş olur. Hastaların halsizlik, yorgunluk, depresyon, uykusuzluk, cinsel fonksiyon bozukluk şikayetleri geriler. Hemodiyaliz sonrası ani tansiyon düşmesi görülmez. Hastalar daha rahat bir diyet içerisinde olurlar. Ayrıca hastane kaynaklı enfeksiyon riski bu hastalarda görülmez. Ev Hemodiyalizinin hastaların hastaneye naklinde olduğu haliyle yolda zaman kaybedilmez, evde yakınları ile birlikte sosyalleşir. Daha huzurlu bir şekilde diyalizlerini gerçekleştirirler.