Hastanemizde Dünya Prematüre Günü Programı Yapıldı
21 Kasım 2022

HASTANEMİZDE DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ PROGRAMI YAPILDI

Hastanemizde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Programı düzenlenmiştir. Açılış konuşmasını Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Şennur Şimşek’in yaptığı programda, Başhekimimiz Doç. Dr. Sinan ZEHİR Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizin işlevi ve genel özellikleri yanında ünitemize kazandırılan ve projelendirilmiş olan alan ve cihazlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şehrimiz ve hastanemiz için ünitemizin önemini vurgulayan Başhekimimiz Doç. Dr. ZEHİR ünitemizde fiziki, mekanik ve fonksiyon açısından iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirtirken tüm çalışanlarımıza desteklerinin de artarak devam edeceğini ifade etti. Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Serpil Akkurt prematüre bebekler ve bakımlarıyla ilgili sunumlar yaptılar. Akabinde prematüre bebeklerimizin anneleri duygu ve düşüncelerini aktardıkları konuşmalarını yaptılar.

Programın devamda Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışanlarına İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı tarafından göstermiş oldukları özveri ve başarılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Aileler ve tüm katılımcılarla birlikte pasta kesilerek kokteyl düzenlendi ve program bitirildi.

17 KASIM DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ

Dünyada her 10 bebekten 1’i 37 gebelik haftası tamamlanmadan prematüre olarak doğmaktadır. Dünyada ve ülkemizde pek çok bebek gelişimini tamamlamadan, zamanından önce, yani prematüre olarak dünyaya gelmektedir. Ancak takip ve uygun müdahaleyle pek çok anne ve bebeğin hayatı kurtarılabilir. Prematüre bebekler enfeksiyon hastalıklarına daha kolay yakalanırlar. Bu nedenle prematüre bebek kalabalık ortamlara maruz kalmamalı ve bebekle ilgilenen kişiler özellikle el temizliğine özen göstermelidir. Özellikle riskli bebekler izlenerek acil durumlarda uygun müdahaleler yapılmalıdır. Yenidoğan döneminden itibaren yakından takip edilerek pek çok anne ve bebeğin hayatı kurtarılabilir.

Hepimizin Dünya Prematüre Günü kutlu olsun, prematürelerimiz sağlıklı ve mutlu olsun.

• 12 (2).jpeg