HASTANEMİZDE EV HEMODİYALİZ ÜNİTESİ AÇILDI
03 Kasım 2022

HASTANEMİZDE EV HEMODİYALİZ ÜNİTESİ AÇILDI

31.10.2022 tarihinde hastanemiz bünyesinde ‘’Ev Hemodiyaliz Ünitesi’’ törenle hizmete alındı. Ülkemizde İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra ilimizde Ev Hemodiyaliz Ünitesi açılarak hasta eğitimlerine başlandı. Çorum Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Sami CEYLAN, Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan KAYA, Vali Yardımcısı Erdoğan KANYILMAZ, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf AHLATÇI, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet BEKTAŞ’ın katıldığı açılış töreninde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer SOBACI, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan DEMİRBAŞ, Destek Hizmetleri Başkanı Ahmet Bahadır ÜNLÜ, Özel İdare Genel Sekreteri Recep ÇIPLAK da hazır bulundu.  Başhekimimiz Doç. Dr. Sinan ZEHİR’in 18.01.2022-30.10.2022 tarihleri arasında hastanemizde hayata geçirilen birimlerimiz ve projelendirilen çalışmalarımız hakkındaki brifingi sonrasında  açılış merasimi yapıldı.

EV HEMODİYALİZİ ÜNİTESİ HİZMETLERİ

Ev hemodiyalizi, hastanede hemodiyaliz eğitimi alan hastaların eğitim süresi sonunda evde diyalizlerini kendilerinin yapmasıdır. Evde diyaliz süreleri daha uzun ve sık olacağından kanın toksik maddelerden temizlenmesi neredeyse böbrek nakline yakın bir şekilde sağlanır. Hastanın kullandığı ilaç sayısı bu tedavi sonunda azalır. Belirgin olan kansızlıkları düzelir. Kandaki üre, fosfor gibi toksik maddeler çok daha iyi temizlenmiş olur. Hastaların halsizlik, yorgunluk, depresyon, uykusuzluk, cinsel fonksiyon bozukluk şikayetleri geriler. Hemodiyaliz sonrası ani tansiyon düşmesi görülmez. Hastalar daha rahat bir diyet içerisinde olurlar. Ayrıca hastane kaynaklı enfeksiyon riski bu hastalarda görülmez. Ev Hemodiyalizinin hastaların hastaneye naklinde olduğu haliyle yolda zaman kaybedilmez, evde yakınları ile birlikte sosyalleşir. Daha huzurlu bir şekilde diyalizlerini gerçekleştirirler.