HASTANEMİZDE KATASTROFİK YARALANMALAR SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ
02 Kasım 2022

HASTANEMİZDE KATASTROFİK YARALANMALAR SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

29 Ekim 2022 tarihinde Ankara Cerrahi Derneği ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın ortak düzenlemiş olduğu Kurumlar Arası Bilimsel Etkinliğİ‘ ’Katastrofik Yaralanmalar” konulu paneli T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Başhekimimiz Doç. Dr. Sinan Zehir’in açılış konuşmasını takiben Sempozyum Başkanı Doç. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner, Ankara Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz ve Hitit Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Kendirci konuşmalarını yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, günün anlam ve önemine layık olarak büyük bir bilimsel şölenle de kutlanmış oldu.

Yoğun talep olan etkinliğe büyük kısmı şehir dışından olmak üzere 14 farklı kurumdan 74 hekim katılım sağladı. Böylece birbirinden farklı deneyimlerle yoğun ve faydalı bir bilimsel program gerçekleştirildi. Panelistlerimiz torakal, abdominal, ameliyathanede katastrofik yaralanmalar ve kranial – lomber ateşli silah yaralanmaları  konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Ardından katılımcıların da eklemeler yapmasıyla en güncel bilgiler paylaşılmış oldu. Yoğun ve verimli geçen bilimsel programın ardından katılımcılarımızla rehber eşliğinde Çorum Müzesi ve Hattuşa gezisi yapılarak şehrimizin kültürel yanları da tanıtılmış oldu.

Başhekimimiz Doç. Dr. Sinan ZEHİR hastanemizde her ölçekteki bilimsel toplantı ve etkinliğe azami destek sağlamaya devam edileceğini, hastanemizin araştırma ve eğitim faaliyetlerinde öncü ve seçkin bir kurum olması yolunda her türlü adımın atılacağını belirterek toplantı tertip ekibi ve katılımcılara ayrıca teşekkür etti.