Hastanemizde HAP(Hastane Afet Planı)Kapsamında Tatbikat Gerçekleştirildi
20 Mayıs 2022

Hastanemizde HAP(Hastane Afet Planı)Kapsamında Tatbikat Gerçekleştirildi

Hastanemizde, HAP(Hastane Afet Planı) masa başı tatbikatımızı 18/05/2022 saat 10:30 da  hastanemiz başhekimlik toplantı salonunda, Sağlık Müdürlüğü (Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi) ekibinin de katılımıyla  gerçekleştirdik.

Masa başı tatbikatımız da trafik kazasına yakıt yüklü tankerin de karışmasıyla gerçekleşen patlama ve bunun üzerine TURKUAZ KOD acil durum çağrısı sonrasındaki kriz yönetimi uygulaması prova edildi.

Acil durum ve afetlerde kriz yönetimi ve organizasyon başarısının arttırılması, olayların mümkün olan en az can ve mal kaybıyla sonuçlanması ve sonlandırılması için yapılan tatbikatta başhekimimiz Doç. Dr. Sinan ZEHİR de HAP başkanı sıfatıyla yer aldı.  Tatbikatımız başarı ile sonuçlandırıldı.