Dekanımız Prof. Dr. Meral Gülhan’ a Veda Töreni Düzenlendi
12 Nisan 2021

Dekanımız Prof. Dr. Meral Gülhan’ a Veda Töreni Düzenlendi

Hastanemiz Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonunda dekanımız Prof. Dr. Meral GÜLHAN’ a veda töreni düzenlendi. Törene Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Ömer SOBACI, Başhekimimiz Prof.Dr. Mesut SEZİKLİ, Tıp fakültesi öğretim üyeleri, Hastanemiz hekimleri ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Törende konuşma yapan başhekimimiz “Malumunuz tüm dünya olarak yaklaşık 1 yıldır zorlu bir süreç geçiyoruz. Tamda bu süreçte hiç istemediğimiz bir ayrılıkla karşı karşıyayız. Bölgedeki tek 3. basamak sağlık kuruluşu olarak herkese sağlık hizmeti vermekteyiz. Hastanemiz ile Üniversitemiz arasında örnek gösterilecek bir afilasyon çalışması yürüttük. Hocamızında sayesinde çok koordine olarak çalışmalarımızı sürdürdük ve bu iş birliği sonucunda hep hasta, eğitim ve öğrenci orijinli çalışmalar yürüttük. Dekanlık olarak bize her zaman destek oldular. Tıp fakültesinde an itibariyle 500’ün üzerinde öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu sene itibariyle 4. Sınıfa kadar yükseldiler. Meral hocamızın bu başarıda ki payı yadsınamaz boyuttadır. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, her şey için teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Sağlık Müdürümüz Sayın SOBACI “Meral hocamın ayrılacağı açıkçası bana sürpriz oldu. Kendisinin emekliye ayrılacağını sabah saatlerinde öğrendim. Sağlıklı huzur içinde bir ömür diliyorum. Hepimize sağlıklı yıllar.” Dedi

Rektör Yardımcısı Sayın BAYKAM ”Meral hocamızın emeklilik törenindeyiz. Ondan çok şey öğrendik. Çok başarılı bir akademisyen ve çok iyi bir klinisyen. Biz burada bir aile olduk ve Meral hocamızla hiçbir zaman kopacağımızı düşünmüyorum.” dedi.

Rektör Sayın ÖZTÜRK “Bu tür konuşmaları yapmak çok zor. Kendisinden çok şey öğrendik. Dekanlığı boyunca çok verimli çalışmalar sergiledi. Kendisine minnettarız.” dedi.

Törende daha sonra plaket ve çiçek takdimine geçildi. Meral hocaya ilk plaketi Başhekimimiz Sayın Sezikli takdim etti. Daha sonra plaket ve çiçekleri sırasıyla Dekan yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Evrim AFŞARLAR, Rektör Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan BAYKAM ve Prof.Dr. Ayşe YILMAZ takdim etti. Plaket takdimi sonrasında konuşan Prof.Dr. Meral GÜLHAN “Çok duygulandım. Hazırlıksız yakalandım. Böyle bir zamanda böyle bir törende düzenlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bunun için söz almak istedim. Erken oldu, yarı yolda bırakmış gibi oldu. Kovid-19 salgını dolaysıyla bazı ailevi sağlık sorunları yaşamaya başladım. Rektörümüzden izin istedim. Anlayışınız için teşekkür ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca bilgi birikimimi aktarmaya çalıştım. Afilasyon hususundaki işbirlikçi çalışmalarından dolayı Başhekimimiz Prof.Dr. Mesut Sezikli’ ye ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Ben her zaman bu ailenin bir parçası olacağım.” Dedi.

Prof. Dr. Meral Gülhan

Ankara, 1964 doğumludur. 1987 yılında "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi"nden mezun olmuştur. Asistanlık eğitimini "Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde tamamlamış ve 1992 yılında göğüs hastalıkları uzmanı olmaya hak kazanmış, aynı merkezde 2000 yılında doçent olmuştur. 2007 yılında "Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi"ndedoçent kadrosunda göreve başlamış, 2008 yılında profesör ünvanı almıştır. Aynı hastanede 2009-2015 yılları arasında dekan yardımcısı ve başhekim, ayrılana kadar göğüs hastalıkları anabilim dalı başkanı olarak görev yapmıştır. 2017 yılı Nisan ayında bu kurumdan ayrılarak "Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı"nda göreve başlamıştır. Halen anabilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.
Göğüs hastalıkları alanında uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 95 bilimsel makalesi ve 110’dan fazla ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirisi bulunmaktadır. Alanı ile ilgili uluslararası ve ulusal uzmanlık derneklerinin aktif üyesidir. Halen "Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu" yürütme kurulu ve akreditasyon komitesi üyesi olarak görev yapmaktadır.
Uzmanlık sonrası çalışmaları akciğer kanserine yoğunlaşmıştır. "Türk Akciğer Kanseri Derneği"nin kuruluşunda yer almış ve iki dönem yönetim kurulu üyeliği ve uzun yıllar İç Anadolu Bölgesi Koordinatörlüğü yapmıştır. Göğüs Hastalıkları uzmanlık derneklerinden "Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği"nde merkez yönetim kurulu üyeliği dahil olmak üzere çok sayıda görev almış, akciğer kanseri çalışma grubunun ise uzun yıllar başkanlığını sürdürmüştür. Ülkemizde akciğer kanseri sorunu üzerine, çok merkezli önemli çalışmalarda yer almış, içlerinde "akciğer kanserinde erken tanı" olmak üzere çok sayıda çalıştaya davetli olarak katılmıştır.

Diğer ilgi alanları arasında; KOAH, akciğer fibrozisi, akciğer embolisi, akciğer zarı hastalıkları yer almaktadır.

• WhatsApp Image 2021-04-12 at 15.53.28.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-04-12 at 15.53.29 (1).jpeg