Kütüphane ve “Geçmişten Günümüze Çorum’da Sağlık Müzesi” açıldı
04 Mart 2021

Kütüphane ve “Geçmişten Günümüze Çorum’da Sağlık Müzesi” açıldı

Hastanemizde kütüphane ve “Geçmişten Günümüze Çorum’da Sağlık Müzesi” düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, “Yoğun geçen pandemi sürecini, sağlık sistemimizin gücü sayesinde atlatacağız ve bu süreci atlatırken rutin olan işlerimizi de bir taraftan yapmaya çalışıyoruz. Çorum’da geçmişten günümüze sağlıkla ilgili verileri toplayarak, hem bugünün bir özetini çıkarmak hem de bugünlere nasıl geldiğimizi göstermek için ufak bir sergi alanı oluşturduk. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin buraya bakarak bir değerlendirme yapmasını ve bugünkü sağlık sisteminin gücünün bir kez daha anlaşılmasını sağlamak istedik.”dedi.

Ayrıca “Hastanemizde Tıp Fakültesi öğrencilerimiz mevcut ve 4. sınıftan itibaren eğitimlerine hastanemizde devam ediyorlar. Eğitim Salonları katını mümkün olduğunca öğrencilerimiz için eğitim öğretime ayırmaya çalıştık. Her yıl öğrenci sayısı artacak ve 2 yıl sonra bu katta yaklaşık 400 öğrencimiz sürekli eğitim görecek. Bu doğrultuda kütüphanenin de bir ihtiyaç olduğunu düşündük. Kütüphanemiz için desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze ve yapımını üstlenen Fatih Şahinbaş’a teşekkür etmek istiyorum. Kütüphanemiz şu an için 30 öğrenci kapasitelidir. Ayrıca hastanemize birde floroskopi cihazı kazandırdık. Yaklaşık 500 bin lira maliyetli bir cihazdır. Köklü her hastanede, olması gereken bir cihazdır. Çevre illerimizin de dahiliye, pediyatrik cerrahi, kadın doğum gibi birçok alanı, bu hizmetten faydalanacak. Bu cihazın gelmesinde katkısı olan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı konuşmasında “Dr. Rıfat Patır’ın Çorum’da sağlık hizmetlerine büyük emekleri vardır. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız” diye belirtti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın da konuşma yaptığı törende, kütüphanenin yapılmasına katkı sağlayan Fatih Şahinbaş’a teşekkür plaketi verildi.

Tören, kütüphane ve “Geçmişten Günümüze Çorum’da Sağlık Müzesi”nin açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi.

• WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.06.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.07.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.08 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.08.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.09.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.10.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.11.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.25.12.jpeg

Floroskopi Cihazı Hizmete Başladı

Floroskopi (radyoskopi) cihazı; x-ışınları kullanılarak üst sindirim yolları, ince bağırsaklar, idrar yolları ve kadın üreme organları alanında ayrıntılı ve gerekirse hareketli şekilde, gerçek zamanlı incelenmesini sağlıyor.

WhatsApp Image 2021-03-04 at 13.33.11.jpeg