Hastanemizde görev yapan Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanımız Op. Dr. Doğukan Durak Tarafından “Hasta Tedavileri Başarılı Bir Şekilde Devam Ediyor.”
22 Ekim 2020

Hastanemizde Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Doğukan Durak, Gastroenteroloji Cerrahisi'nde hastanemizde yapılan işlemler hakkında bilgi verdi. Durak,   yaptığı açıklamalarda; “Gastroenteroloji cerrahisi tüm sindirim sistemi hastalıklarını değerlendiren ve gerektiğinde cerrahi tedavisini yapan bir uzmanlık dalıdır. Hastanemizde ileri düzey tanı ve tarama işlemleri (gastroskopi ve kolonoskopi) yapılmakta ve böylelikle hastalarımızın cerrahi tedavisi planlanıp yapıldığını” ifade etti.

Op. Dr. Doğukan Durak Gastroenteroloji Cerrahisi'nde Hangi Hastalıkların Tedavi Edildiğine Dikkat Çekti.

Gastroenteroloji cerrahisi, yemek borusu hastalıkları (özefagus kanseri, reflü, hiatal herni, akalazya), mide ve duodenum hastalıkları (kanser, morbid obezite, metabolik cerrahi, her türlü tümör), ince ve kalın bağırsak hastalıkları (ülseratif kolit, crohn hastalığı, kanserler), anüs ve anal kanal hastalıkları (fissür, fistül, hemoroid, inkontinans, prolapsus, abse), karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yolları hastalıkları (karaciğer kanseri, kist hidatik, portal hipertansiyon, safra kesesi taşı, kolesistit, pankreas kanseri, pankreas psödokisti ve her türlü kistler)  değerlendirilip cerrahi tedavileri gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda bu operasyonları ileri laparoskopik (kapalı) teknikler kullanılarak gerçekleştirmekteyiz.

Hastane başhekimi Prof. Dr. Mesut SEZİKLİ yaptığı açıklamada;gastroenteroloji cerrahi alanımızda da; hastalarımıza teknolojiyi ve çağdaş gelişmeleri yakından takip eden, deneyimli-uzman kadromuz ile hasta odaklı yaklaşım ile evrensel standartlarda tedavi olma imkanı sunmaktayız.”  dedi.