BAĞIMLI OLACAĞINIZ TEK ŞEY HAYATINIZ OLSUN.
24 Ocak 2020

PROF.DR.M.İHSAN KARAMAN’DAN “BAĞIMLILIK ve GENÇLİK” SEMİNERİ VERİLDİ.

BAĞIMLI OLACAĞINIZ TEK ŞEY HAYATINIZ OLSUN.

25 Kasım 2019 tarihinde 12:30-14:00 saatleri arasında Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonu'nda “Bağımlılık ve Gençlik” konulu seminer düzenlendi.

Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sayın M. İhsan KARAMAN tarafından sunulan “ Bağımlılık ve Gençlik” konulu seminer yoğun bir katılım sağlanarak büyük bir ilgi ile izlendi.

Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans salonunda düzenlenen programa;

Ak Parti Çorum Milletvekili sayın Erol KAVUNCU, Çorum Belediye Başkanı sayın Dr. Halil İbrahim AŞGIN, Hitit Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Sayın Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, Çorum İl Sağlık Müdürü Sayın Op. Dr. Ömer SOBACI, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Ahmet BARIŞ, Hastane Başhekimi Sayın Prof. Dr. Mesut SEZİKLİ,
Hastane Yönetimi, Öğretim Üyeleri, Sağlık personelleri ve lise/üniversite öğrencileri katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Mesut SEZİKLİ toplum ve fert olarak geleceğimizi inşa etme adına hedeflerimizin olması gerekir bu bağlamda gençlerimizin bağımlılıkların önlenmesi ve bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalıklarının artması ve bu konulara hassasiyet göstermelerinin öneminin büyük olduğunu vurguladı”

Hitit Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, Çorum Belediye Başkanı sayın Dr. Halil İbrahim AŞGIN, Ak Parti Çorum Milletvekili sayın Erol KAVUNCU’da protokol konuşmalarında “ Bağımlılıkta gençlerin karşılarında olan tehlikelerin farkında olmalarının önemini vurguladılar”

Yoğun bir katılımın sağlandığı “Bağımlılık ve Gençlik” konulu seminerinde bir çok önemli bilgiler sunan ve özellikle  lise ve üniversite öğrencilerine hitap eden sayın KARAMAN,
sigara, alkol ve madde bağımlılığının zararlarını görsellerle ve video gösterimi ile anlatırken, bu maddelerle nasıl mücadele edileceği konusunda gençleri bilgilendirdi. Bağımlılığa sebep olan unsurların aile içi iletişime etkileri, psikolojik ve sosyolojik etkilerini ve özellikle teknoloji bağımlılığı konusunda çok hassas olmaları gerektiği ve teknolojiyi gerektiği kadar ve faydalı bir şekilde kullanmanın önemini vurguladı. Önleyici çalışmalar ve eğitim programlarının öncelikleri olduğunu belirten Karaman, “Toplumun felaketi sayılacak olan bağımlılık gibi böylesi bir tehlikeye karşı topyekûn mücadele şart. Gençler bizim için çok önemlidir. Bizim geleceğimizdir. Bu yüzden gençlerimizin bu tür kötü alışkanlıklara bulaşmaması için  gençlik merkezleri olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu.

Seminer sonunda Ak Parti Çorum Milletvekili sayın Erol KAVUNCU, Hitit Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Mesut SEZİKLİ tarafından Prof. Dr. M.İhsan KARAMAN’a teşekkür edilerek, hediye ve plaket takdimi yapıldı.

• WhatsApp Image 2019-11-28 at 14.21.18.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-11-28 at 14.36.01 (1).jpeg