17 KASIM DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ
27 Ocak 2020

“17 Kasım Dünya Prematüre Günü” Etkinlikleri

ERKEN DOĞAN “DA” YOL ALIR

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi tarafından hazırlanan,prematüre bebeklerde farkındalığı arttırmak amaçlı “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” hastanemiz konferans salonunda kutlandı.

Düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Murat Çağrı ERDİNÇ,Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.İhsan DEMİRBAŞ, Hastanemiz Başhekimi Prof.Dr. Mesut SEZİKLİ,Hastanemiz Başhekim Yardımcısı Dr. Alper GÖKBEL, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şennur ŞİMŞEK Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanları Dr. Ahmet AKÇAYve Dr. A.Hamit TÜTEN, hastane idarecileri,yenidoğan yoğun bakım ekibi, hastane çalışanları, taburcu olan bebeklerimiz ve anneleri katıldı.

Programımız, katılımcıların konuşmalarıyla başladı.
Devamında yeni doğan yoğun bakımını ve prematüreliği anlatan bir slayt gösterisi oldu.
Taburcu olan bebeklerimizin annelerinin duygu ve düşüncelerine yer verildi.
Sonrasında yoğun bakımda yatan bebeklerden derlenen bir video gösterimi sunuldu.
Yenidoğan ekibine ve annelere hastane tarafından çiçek takdim edildi.
Pasta kesimi ve kokteyl ile program bitirildi.

Hastanemiz Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi

Hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 13 yatak 2.basamak, 15 yatak 1. Basamak toplam 28 kuvöz ile hizmet vermektedir.
Yoğun bakımımızda iki yenidoğan yoğun bakım uzmanı, bir sorumlu hemşire ve 19 hemşire çalışmaktadır.
5 adet yüksek teknolojide ventilatör cihazı bulunmaktadır.
3’ü anne ve bebeğin birlikte kaldığı “Anne Bebek Uyum Odası” olmak üzere 19 yataklı “Anne Oteli”miz bulunmaktadır.
Ünitemiz şubat ayında Türkiye’nin 57. “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım”unvanını almıştır.

Amacımız erken gelen savaşçı bebeklerimizin sağlıklı bir şekilde hayata tutunmalarını sağlamak için kaliteli, öz verili ve profesyonel bir sağlık bakım hizmeti vermektir.

• DSC_4510.JPG
  • DSC_4511.JPG