HASTANEMİZDE 2. LAPAROSKOPİK CANLI CERRAHİ KURSU DÜZENLENDİ
25 Ocak 2024

HASTANEMİZDE 2. LAPAROSKOPİK CANLI CERRAHİ KURSU DÜZENLENDİ

Üroloji Kliniğimiz ve Minimal İnvaziv Üroloji Derneği işbirliği ile hastanemiz ev sahipliğinde “2. Laparoskopik Canlı Cerrahi Kursu” düzenlendi. Açış konuşmaları Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat BAYKAM, Minimal İnvaziv Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender ÖZDEN, Başhekim Doç. Dr. Sinan ZEHİR ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür YAĞAN tarafından yapıldı.
             Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel BİLEN ve Minimal İnvaziv Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender ÖZDEN’in modere ettiği ilk oturumda Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemil AYDIN tarafından Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi (böbrek kanseri cerrahisi yapılırken sadece kanserli alan çıkarılarak böbreğin sağlam kısmı korundu) ameliyatı canlı cerrahi olarak yapıldı.
            Üroloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Murat BAYKAM ve Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemil AYDIN’ın modere ettiği ikinci oturumda Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa EKİCİ tarafından Fleksible Üreterorenoskopi (kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatı) canlı cerrahi olarak başarıyla yapıldı.
            Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar ve ameliyatı online takip eden hekimler eş zamanlı soru-cevap ve interaktif şekilde ameliyatın kritik noktaları ile ilgili bilgi aldılar, böylelikle alanında uzman eğitimcilerin bilgi, beceri ve tecrübelerinin tüm katılımcılara aktarılmasının sağlandığı verimli bir kurs gerçekleştirildi.
            Tüm bölgemize hizmet eden ve 2023 yılında yaklaşık 1.800.000 hasta muayenesi gerçekleştirilen hastanemizde hastaların takip ve tedavilerinin yanı sıra tıp fakültesi öğrencilerinin, uzmanlık öğrencilerinin ve eğiticilerin eğitimlerinin aksatılmaması için her türlü tedbir alınmaktadır. Kursun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Üroloji Kliniğimiz ve Minimal İnvaziv Üroloji Derneği olmak üzere tüm paydaşlara çok teşekkür ederiz. Hastanemizin tüm kliniklerinde sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim hizmetlerinin artarak sürdürülebilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.