HASTANEMİZDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ
18 Ekim 2023

HASTANEMİZDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için şart koşmakta ve her yıl 1 -7 Ekim "Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlamaktadır.
Hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Kadın Hastalıkları ve Doğum Poliklinikleri girişine, Doğum Servisleri girişine, Anne Oteline stantlar açıldı. Anne ve anne yakınlarına emzirmenin önemi hakkında farkındalık eğitimi verildi, broşürler dağıtıldı su ve lohusa şerbeti gibi anne sütünü arttırıcı ikramlarda bulunuldu. Ayrıca hastanemizde bebeğe eli değen personele Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi ve Bebek Dostu Hastane Eğitimleri verildi.
Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürümüz, Hastane Yöneticilerimiz ve sağlık çalışanlarımız katıldı.
Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak, sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise; bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Sağlıklı bir büyümeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır.
Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF optimal emzirme için doğumdan sonraki ilk 1 saat içinde emzirmeye başlanması, bebeğin yaşamının ilk 6 ayında sadece anne sütü ile beslenmesini ve 6. aydan itibaren bebeğin beslenmesine uygun ek gıdaların başlanmasını ve 2 yaş ve sonrasına kadar devam ettirilmesini önermektedir.
Anne sütü ilk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin öğelerini karşılamaktadır. Anne sütü her zaman steril, temiz ve her zaman hazırdır. Bebeği enfeksiyonlardan korur, sindirimi kolaydır.
Hastanemizde “ANNE VE BEBEK DOSTU HASTANE” ünvanı hasebiyle doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında emzirme eğitimi almış ebe ve/veya hemşirelerimiz tarafından bebekler için en sağlıklı besin olan anne sütünün özendirilmesi ile anne ve anne adaylarına emzirme konusunda eğitimler verilmektedir. Hastanemizden taburcu olan annelerimizin emzirme ile ilgili problemleri olduğu zaman başvurabilecekleri EMZİRME DANIŞMANLIĞI POLİKLİNİĞİ olup Hemşire Nurcan EKİCİ tarafından uygulamalı eğitim verilmektedir.
Müracaat: Hastanemiz Zemin Kat A Blok KADIN DOĞUM Polikliniklerinin Yanı
Tel:0364 219 30 00
Dahili:2312

SAĞLIKLA BÜYÜYEN NESİL BİZİM ELİMİZDE…