Çorum’da ilk kez kapalı yöntem ile “Kalın Barsak Kanseri” ameliyatı yapıldı
16 Kasım 2020

Çorum’da ilk kez kapalı yöntem ile “Kalın Barsak Kanseri” ameliyatı yapıldı

Karın ağrısı nedeni ile hastanemiz Acil Servisine başvuran hastanın yapılan radyolojik ve kolonoskopik tetkikler sonucunda “Kalın Barsak Kanseri” olduğu tespit edilmiştir.

Hastamız; Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Gazi Alkurt ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Dr. Doğukan Durak tarafından, ilk kez yapılan laparoskopik (kapalı yöntem) “Sağ Hemikolektomi” ameliyatı ile kanserli dokunun tamamı başarılı bir ameliyat ile çıkarılmıştır.

Kapalı ameliyat olması nedeniyle erkenden ayağa kalkabilen, yemeğini yiyebilen hastamız normal açık ameliyata göre daha kısa sürede iyileşerek taburcu olmuştur. Büyük merkezlerde yapılan bu özellikli ileri laparoskopi becerileri gerektiren ameliyatlar, bundan sonra hastanemizde yapılmaya devam edecektir.

• 2 (2).JPG
  • 3 (1).JPG