Romatoloji Uzmanı Mine KANTAR hizmet vermeye başladı
04 Haziran 2020

Romatoloji Uzmanı Mine KANTAR hizmet vermeye başladı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Romatoloji Uzmanı Mine KANTAR hizmet vermeye başladı.

1987 Adapazarı doğumlu, evli ve 1 çocuk annesi olan Romatoloji Uzmanı Mine KANTAR; İstanbul Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü’nü 2015 yılında tamamladı. Romatoloji yan dal uzmanlığını ise 2020 yılında alarak, hastanemizde göreve başlamıştır.

Romatolog kime denir?
Romatizma hastalıkları ile iskelet ve kas sistemini tutan her türlü hastalık, romatoloji bilim dalının uzmanlık alanına girer. Romatoloji kliniklerinde görev yapan Romatoloji Uzmanları; 6 yıl tıp eğitiminin ardından 4 yıl iç hastalıkları ve 3 yıl fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya 3 yıl romatoloji uzmanlığı eğitimleri alır.
Vücutta istemli hareketlerin gerçekleştirilmesinde görevli olan kemik ve eklemlere ilişkin hastalıklar, yumuşak doku hastalıkları, otoimmün hastalıklar, genetik bağ dokusu hastalıkları ile vücutta hareket kısıtlılığı, ağrı, şişkinlik ve şekil bozukluğuna neden olan her türlü hastalığın tedavisinde romatoloji kliniklerinden destek alınır.
Romatoloji bölümünden nasıl randevu alınır?
Romatoloji polikliniği tıpta ileri uzmanlık gerektiren poliklinik olduğundan, Alo 182 veya internet (Merkezi Hekim Randevu Sistemi-MHRS) üzerinden direkt randevu alınamaz.
Öncelikle İç Hastalıkları (Dahiliye) ve Fizik Tedavi bölümünde muayene ve tetkik olunması gerekir. Yapılan muayene ve tetkik sonucunda, hekim tarafından uygun görülen hastalar, sisteme kaydedildikten sonra Romatoloji Bölümü’ne “Yeşil Alan” açıldıktan sonra Alo 182 veya internet (Merkezi Hekim Randevu Sistemi-MHRS) üzerinden randevu alabilirler.