14 KASIM DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ
27 Ocak 2020

"14 Kasım Diyabet Günü” Renkli Etkinliklerle Kutlandı"

"14 Kasım Dünya Diyabet Günü" nedeniyle Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Erişkin Endokrinoloji klinikleri işbirliği ile etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere; sabah Çorum İl Sağlık Müdürlüğü’nde Tip 1 diyabetli çocuklar, aileleri ve Tip 2 diyabetli hastalarla birlikte yapılan kahvaltı ile başlandı.

Ardından Tip 1 diyabetli çocuklar, Tip 2 diyabetli hastalar ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok EAH Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Derya Köseoğlu, Sağlık Hizmetleri Bakım Müdürü Şennur Şimşek, erişkin ve çocuk diyabet eğitim hemşireleri  tarafından “Atıl Uzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi” ziyareti yapıldı.
Büyüklerimizle sohbet eden diyabetli çocuklarımız ve erişkin hastalarımız bu ziyaretten karşılıklı memnun kaldı.

Hastanemizde yenilen ara öğün sonrası “Nasreddin Hoca, Pamuk Prenses ve Palyaço” kostümü giyen Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından diyabetli çocukları eğlendirmek amacıyla yüz boyaması, resim ve oyun hamuru etkinlikleri yapıldı.

Ardından kan şekeri ölçümü ve insülin uygulaması sonrası hastane yönetimiyle birlikte hastane yemekhanesinde yemek yendi.
Yemek sonrası hastanemiz zemin katında başlayan  DİYABET ŞENLİĞİ’ne; İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, hastane idarecileri, hastane personeli, Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Derya Köseoğlu, diyabet eğitim hemşireleri, diyabet hastaları ve aileleri katıldı.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emrah Cerit ve öğrencileri tarafından, Tip 1 diyabetli çocuklara “Zumba Dansı” ve parkur oyunları  oynatılarak eğlenceli vakit geçirildi.

Diyabet farkındalığının arttırılması amacıyla düzenlenen “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” faaliyetleri neşe içinde tamamlandı.

• 2a.jpg
  • 3a.jpg