“Dünya Aşı Haftası”24-30 Nisan 2022
27 Nisan 2022


“Dünya Aşı Haftası”24-30 Nisan 2022

Her yıl Nisan ayının son haftasında kutlanan Aşı Haftasının amacı, her yaştan insanı hastalıklara karşı korumak için aşılamayı teşvik etmektir. Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir. Ancak bugün hala dünyada yaklaşık 20 milyon aşılanmamış veya eksik aşılı çocuk bulunmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bu yıl ki temamız, aşılama çalışmaları sonucu hastalıkların yok edilmesi ile giderek uzayan ömür ortalamasına vurgu yapmak amacıyla, “Herkes için Uzun bir Yaşamolarak belirlenmiştir.

Hastanemiz aşı biriminde Sağlık Bakanlığı tarafından soğuk zincir kurallarına uygun olarak gönderilen tüm aşılar bulunmaktadır. Bu aşılar hem personel bağışıklamasında, bebek bakım birimimizde yenidoğan aşılamasında, acil servisimizde kuduz şüpheli temas aşılamaları ile travma-yaralanma, hayvan ısırıkları sonucu koruyucu aşılama amaçlı uygulanmakta,  hem de risk grubundaki hastalarda enfeksiyon hastalıkları uzmanları kontrolünde hastalarımıza uygulanmaktadır.

Ayrıca hastanemizde Covid 19 aşılaması kapsamında yerli aşımız Turkovac başta olmak üzere Sinovac ve Biontech aşıları da  randevusuz olarak uygulanmaktadır.

 

“Aşı Bireysel Hak ve Ortak Sorumluluktur”

 

“Kendini ve Etrafındakileri Korumak İçin Aşılan”

 

“Aşı Hayatı Korur”

 

“Yeni Aşılar Yeni Umutlar”

 

“Aşılar Bizi Yakınlaştırır”