17 KASIM DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ
17 Kasım 2021

17 KASIM DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ

ERKEN DOĞAN “DA” YOL ALIR

Dünya prematüre günü, her yıl tüm dünyada ve ülkemizde prematür bebekler konusunda farkındalık kazandırmak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacı ile kutlanan özel bir gündür.

Otuz yedinci gebelik haftasını tamamlamadan dünyaya gelen bebeklere prematüre bebek denir. Yaklaşık her on bebekten biri prematüre doğmaktadır. Bu bebekler anne karnındaki büyüme ve gelişmelerini henüz tamamlamadan dünyaya geldikleri için, başta solunum sistemi olmak üzere, kalp-damar sistemi, bağırsak sistemi, sinir sistemi ile ilgili sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Yine bu bebeklerin bağışıklık sistemleri tam gelişmediğinden, mikroorganizmalara  karşı dirençleri de düşüktür. Bu nedenle onlar için özel olarak tasarlanmış ünitelerde tıbbi gereksinimleri karşılanmalıdır.

Özellikle 32 haftadan önce ve 1500 gramın altında doğan bebeklerin bakımında daha donanımlı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerine, yenidoğan uzman hekimlerine, deneyimli hemşire ve sağlık personeline gereksinim vardır. Amaç sadece bu bebeklerin hayatta kalması değil, ileride yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı bireyler olmalarıdır. Bu da, erken dönemde bu bebeklere sunulan sağlık hizmetinin kalitesi ile yakından ilişkilidir.

Günümüzde prematüre bebek bakımında en kaliteli bakım, bebeğe daha az dokunarak, daha çok gözlem yapılması şeklindeki bireyselleştirilmiş bakımdır.

Biz de Hastanemiz olarak bu bebeklerimizin  ciddi sağlık sorunları yaşamamaları için yenidoğan yoğun bakımünitesinde yenidoğan uzmanı hekimleri ,  deneyimli hemşire ve sağlık personelleri ile 24 saat aralıksız hizmet vermekteyiz. Ayrıca prematüre bebek bakımına  ailelerin de  aktif katılımları sağlanmaktadır.

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ERKEN DOĞAN “DA” YOL ALIR diyoruz ve amacımız ,erken gelen savaşçı bebeklerimizin sağlıklı bir şekilde hayata tutunmalarını sağlamak için kaliteli, öz verili ve profesyonel bir sağlık bakım hizmeti vererek, ailelere, topluma sağlıklı, sekelsiz bireyler kazandırmaktır. Prematürelerin büyüme, gelişme ve sorunlarının taburcu olduktan sonra da takip edilmesi konusunda toplumda farkındalık oluşturabilmek için en büyük destekçilerimizin, siz  prematürelerimizin aileleri olduğunu biliyoruz. Bizler  Prematüre bebeklerimizin sağlıklı bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için her zaman yanlarında  olmaya devam edeceğiz.

Tüm prematüre bebeklerin ve tüm prematüre bebek sahibi biricik ailelerin  “ Dünya Prematüre Günü ‘’ kutlu olsun, prematürelerimiz sağlıklı ve mutlu olsun.

• WhatsApp Image 2021-11-16 at 16.27.37 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2021-11-16 at 16.27.37.jpeg