26 EKİM DÜNYA HASTA HAKLARI GÜNÜ

• WhatsApp Image 2020-10-26 at 11.31.51 (3).jpeg
  • WhatsApp Image 2020-10-26 at 11.31.51.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-10-26 at 11.31.53.jpeg

“26 EKİM DÜNYA HASTA HAKLARI GÜNÜ”

HASTA HAKLARI NEDİR?

Hasta Hakları: Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları hasabiyle sahip bulundukları ve T.C. Anayasası, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer  mevzuat ile teminat altına alınmış bulunan haklarını ifade eder.

HASTANEMİZDE HASTA HAKLARI UYGULAMALARI

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim  ve Araştırma Hastanesi olarak  hastanemiz ve yönetim ekibimiz hasta ve hasta yakınlarıyla  çalışanların uyumlu - katılımcı  bir tavırla hizmet sunumunu sağlamayı hedef edinmiş ve bu bilinçte adil, saygın, bilimsel veriler eşliğinde  hasta hakları uygulamalarını aktif olarak benimsemiştir.Bu nedenle hastanemizde hasta ve hasta yakınlarımızın dilek, teşekkür ve şikâyetlerini bildirebilmeleri için; “Hasta Hakları Birimi, Sor-Çöz  Birimi, Dilek & Öneri Kutuları” gibi başvuru noktaları oluşturulmuştur.

Hastanemiz eşitlik ve hakkaniyet çerçevesinde özellikle bu zorlu pandemi sürecinde olduğu gibi tüm zamanlarda da başvuranların bilgilendirilmesi mağduriyet karşısında destek sağlamak ve hasta hakları ihlallerinin önüne geçebilmek adına hasta hakları uygulamalarında hassasiyetle başvuruları dikkate almaktadır.

Sorunların çözüme kavuşturulması gereksiz kovuşturma ve adli yargının  meşgul edilmemesi, teşekkürlerin iletilip hasta-çalışan iletişimin yükseltilmesi ,gözden kaçabilen noktaların tespiti adına önerilerin alınması hasta hakları birimimizin çözüm odaklı misyonunu teşkil etmektedir.Hasta hakları kaliteli sağlık sisteminin değerli bir parçasıdır.

Sağlıklı günler dileğiyle,