HASTANEMİZDE DOĞUM KOÇLUĞU HİZMETİ BAŞLIYOR!
12 Şubat 2020

HASTANEMİZDE DOĞUM KOÇLUĞU HİZMETİ BAŞLIYOR!

Hastanemizde, "Anne Dostu" olma yolunda bir gelişme daha yaşandı.

Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) işbirliğinde düzenlenen "Doğum Koçluğu" eğitimlerini tamamlayarak
doğuma hazırlık sürecindeki annelere daha profesyonel bir destek sağlayacak olan  ebe ve hemşireler görevlerine başladı.

Hastanemiz bünyesinde verilecek olan bu hizmet ile annelerin sağlıklı bir doğum süreci atlatmalarına katkı sağlanılmış olacak.

"Doğum Koçluğu" hizmeti ile sezaryen, müdahaleli doğum (vakum veya forsepsle doğum) yerine spontan vajinal yolla doğum yapma ihtimalinin arttığını
kaydeden Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şennur Şimşek, "Yapılan çalışmalarda doğum koçluğunun,
annelerin daha az ağrı kesiciye ihtiyaç duyması, doğum deneyimlerinden daha memnun kalmaları ve doğum sürecini daha kısa sürede geçirmelerine katkı sağladığı belirtilmektedir.
Bizde hastane olarak bundan sonraki süreçte doğum koçluğu yöntemini etkin kullanmak için gerekli çalışmalara başladık." dedi.

Anne Dostu hastane olmak için gerekli tüm işlemlerin tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli ise Çorum'da annelerin sağlıklı doğum süreçleri için gerekli standartlar çerçevesinde örnek bir hastane olma yolunda ilerlediklerini belirtti.

• WhatsApp Image 2020-02-12 at 10.48.55.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-02-12 at 10.59.51.jpeg