DÜNYA ANTİBİYOTİK FARKINDALIK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
27 Ocak 2020

DÜNYA ANTİBİYOTİK FARKINDALIK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Antibiyotikler bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan en önemli ajanlardır. Ancak antibiyotiklerin gereğinden fazla ve yanlış kullanımı bakterilerde direnç gelişmesine yol açmaktadır. Antibiyotik dirençli bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisi ise giderek zorlaşmaktadır. Günümüzden 30 yıl kadar sonra yılda 10 milyon insanın antibiyotik dirençli bakteriler nedeniyle hayatını kaybedeceği öngörülmektedir.

Tüm dünyada 18 Kasımı içine alan hafta Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta etkinlikleri kapsamında Akılcı antibiyotik kullanımının önemine dikkat çekmek ve  farkındalığını arttırmak amacıyla 21 Kasım 2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonunda “Antibiyotik Farkındalık Konferansı” düzenlendi.

Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans salonunda düzenlenen programına;

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Sayın Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, Çorum İl Sağlık Müdürü Sayın Op. Dr. Ömer SOBACI, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Ahmet BARIŞ, Hastane Başhekimi Sayın Prof. Dr. Mesut SEZİKLİ,
Hastane Yönetimi, Öğretim Üyeleri, Aile Hekimleri, hasta yakınları ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Sayın Prof. Dr. Nurcan BAYKAM antibiyotik direncine neden olan faktörler ve direncinin önemine dikkat çekti.

Açış konuşmasının ardından, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Öğretim Üyesi Sayın Prof. Aysel KOCAGÜL ÇELİKBAŞ                “Antibiyotik Farkındalığı Neden Önemli?”, Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Mustafa AZAK  ise “ Son 10 Yılda Ülkemizde Antibiyotik Kullanımı, Neler Değişti ?” başlıklı sunumları ile ülkemizde antibiyotik kullanımı ile ilgili son durumu değerlendirip çözüm önerileri sundular.

Konferansın ardından “Antibiyotik Farkındalığı-Akılcı Antibiyotik Kullanımı” ile ilgili olarak düzenlenen slogan yarışmasının sonuçları açıklandı. Ödül kazanan ilk üç sloganın sahiplerine ödülleri İl sağlık müdürü sayın Op. Dr. Ömer SOBACI, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Settar BOSTANOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Ahmet BARIŞ, Hastane Başhekimi sayın Prof. Dr. Mesut SEZİKLİ, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Aysel KOCAGÜL ÇELİKBAŞ tarafından takdim edildi.

Program Sayın Prof. Dr. Aysel KOCAGÜL ÇELİKBAŞ ve Dr. Mustafa Azak’a “Teşekkür Belgesi” takdimi ve hatıra fotograflarının çekimi ile sona erdi.

• WhatsApp Image 2019-11-28 at 14.12.40.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-11-28 at 14.12.41 (1).jpeg