PROF. DR. METE DOLAPÇI DERSLİĞİ

• DSC_4176.JPG
  • DSC_4189.JPG
  • DSC_4192.JPG

KURUCU DEKAN PROF. DR. METE DOLAPÇI’NIN İSMİ GENEL CERRAHİ ANA BİLİM DALI DERSLİĞİNE VERİLDİ

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı yapan ve Fakültemize uzun yıllar hizmet eden, 17 Mayıs 2019 tarihinde görevinden emekli olan hocamız Prof. Dr. Mete DOLAPÇI’nın ismi, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı hekimlerinin önerisi ve Başhekimlik oluru ile Genel Cerrahi kliniğindeki mevcut dersliğe verilmiştir.

Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda düzenlenen törene Hitit Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatay Evrim AFŞARLAR, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut SEZİKLİ, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Hastane Yönetimi, Uzman Hekimler, Araştırma Görevlileri ve Ameliyathane ve Servis Hemşireleri katıldı.

Prof.Dr. Mete DOLAPÇI, 1962 yılında Eskişehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu.
1992 yılında Genel Cerrahi uzmanı oldu.1992 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başasistan olarak göreve başladı.
1996 yılında Sağlık Bakanlığı bursu kazanarak İngiltere’de University of Birmingham, Queen Elisabeth Hospital’da Karaciğer Transplantasyonu üzerine eğitim aldı ve çalışmalar yaptı.
2000 yılında Doçentlik ünvanını aldı. 2009 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde University of Wisconsin Genel Cerrahi ve Transplantasyon bölümünde 18 ay süre ile Organ Alımı sorumlusu olarak çalıştı.
2013 yılında Hitit Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniğinde Profesör olarak göreve başladı ve kliniğin bugünkü yapısını oluşturan, eski bireysel çalışma düzeni içindeki 2. Basamak sağlık hizmetini ileriye taşıyan, asistan eğitimi veren, 3. Basamak sağlık hizmeti sunan eğitim kliniği oluşumunu kurdu.

Prof. Dr. Mete Dolapçı 2014 yılında Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak atandı.
Dekanlığı sırasında Tıp Fakültesinin aktif hale gelmesi için çalıştı.
Daha önce öğrencileri başka üniversitelerde eğitim gören Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi onun döneminde yaptığı çalışmalar neticesinde Nisan 2017 tarihinde YÖK Genel Kurulunun onayı alınarak 2017-2018 öğretim döneminde ilk kez bünyesinde Tıp eğitimi vermeye başladı.

Hitit Üniversitesinde Senato üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği, Tıp Fakültesi Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelikleri yanında Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve Üniversiteler arası Kurul  Üyeliği görevlerini de yürüttü.

Prof. Dr. Mete Dolapçı döneminde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği kendi alanlarında ülke çapında bilinen 2 profesör ile eğitim kadrosunu genişletirken yine kendi bünyesinden 2 uzmanı önce yardımcı doçent ardından doçent olarak yetiştirdi.
İlimizde ve bölgelerde daha önce hiç yapılmayan Onkolojik ameliyatların birçoğunun ilk kez yapılmasını ve bu yönde öğretim üyelerinin gelişmesini sağlayarak, hastanenin genel cerrahi kliniğinin bölgede onkoloji merkezi olarak hizmet vermesini sağladı.
Bu süreçte asistan eğitimi verilirken ilk uzmanını da veren klinik Türkiye’de üç büyük kentteki eski köklü üniversitelerden sonra Türk Cerrahi Derneği tarafından nadir akreditasyon hakkı kazanan kliniklerden biri oldu ve 2019 yılında Akreditasyon Belgesini aldı.

Dersliğin açılış töreninde Prof. Dr. Mete Dolapçı çok duygulandığını ifade ederek sözlerine  “Hizmet verdiğim süre içerisinde bana verilen tüm görevleri layıkıyla yapmaya çalıştım, şu an vefa duygusunun çok güzel bir örneğini yaşıyorum. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerine, hastane yönetimine ve hastane ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Törenin ardından tüm öğretim üyeleri, uzman hekimler, araştırma görevlileri, ameliyathane ve servis hemşireleri Prof. Dr. Mete DOLAPÇI’yı tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.