Hastanemizde Diyabet Okulu Diplomaları Verildi

Güncelleme Tarihi: 10/08/2017

Diyabet ; kandaki şeker düzeyini dengeleyen insülin hormonunun eksikliği veya yeterince salgılanmasına rağmen  vücutta kullanılamaması sonucu oluşan  ömür boyu devam eden kronik metabolik yani bütün vücudumuzu etkileyebilecek bir hastalıktır.

Bunun için diyabetli bireyler ve ailelerinin  eğitim alması gereklidir .

Diyabet okulunda diyabetli bireyler ve ailelerine;

*Diyabet hastalığı hakkında genel bilgiler,

*Nasıl oluşur,

*Tıbbi beslenme tedavisi,

*Egzersizin nasıl yapılması gerektiği,

*İstenmedik etkiler bizim komplikasyon dediğimiz durumların neler olduğu,

*Komplikasyonları önlemek için neler yapmamız gerektiği,

*Şeker düşmesi durumunda diyabetli bireyin kendi kendine neler yapabileceği,

*Evde kendi kendine nasıl şeker ölçümü yapacağı, insülini nasıl taşıyıp saklayıp uygulayacağı demostrasyonla  anlatılır gösterilir.

Peki bu okulun amacı nedir dersek;

Verilen bilgiler ışığında  diyabetli bireylerin yaşamlarını diyabet hastalığı ile etkin mücadele edebilecek şekilde değiştirmelerini sağlamaktır.

Diplomalarınızı  aldıktan sonra beklediğimiz değişiklikler;

*Yanlış bildiklerinizi doğru olan bilgilerle değiştirmeniz

*Dengeli düzenli beslenmeniz

*İlaçlarınızı düzenli kullanmanız

*Düzenli hekim kontrollerine gelmeniz

*Acil durumlarda neler yapmanız gerektiğini bilmeniz

*Düzenli uyumanız

*Sigara alkol gibi sağlımızı etkilecek alışkanları bırakmanız kullanmıyorsanız da uzak durup başlamamanız

Ve en son olarak öğrendiğiniz bilgileri aynı bir kartopu gibi çevrenizdeki bireylere aktarmanızdır.

Diyabet okulu programı hastanemizde 2015 kasım ayından itibaren uygulanmaya başlandı.

2015 yılında 23 , 2016 yılında 166, 2017 yılı ağustos ayına karda olan süreçte 98 diyabetli birey ve ailelerine diyabet okulu diplomalarını takdim ettik.