T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastanemizde Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi: 04/04/2018

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok EAH’de Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı

Sağlık Bakanlığı yetkisiyle ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi’ olarak belirlenen Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok EAH’nde eğitim alan 15 kursiyere ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertfikasyon’ belgeleri teslim edildi.

Kurs Kordinatörlüğünü hastanemiz Eğitim ve Ar-Ge Biriminin üstlendiği eğitim programı 19 Şubat – 30 Mart 2018 tarihleri arasında 15 kursiyerin katılımıyla üçüncü eğitim programını tamamladı. Kurs süresince teorik eğitimlerin yanı sıra yoğun bakım ünitelerinde klinik uygulamara da yer verildi.

Kursun ortasında ve sonunda yapılan teorik ve uygulama sınavlarının ardından 15 kursiyer ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertfikasyon’ belgelerini almaya hak kazandı.

Türkiye’nin değişik hastanelerinden gelen Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok EAH de yapılan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertfikasyon Programında katılımcılar; edindikleri bu donanımla artık daha nitelikli ve bilinçli hizmet vereceklerinin altını çizdiler. Ayrıca, bu tür kursların mesleki gelişiminde önemli payı olduklarını vurguladılar.

Sertifika Eğitim Yönetmeliği kapsamında eğitim programı;koruyucu,geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel,psikoloji ve sosyal gelişmesini sağlayan,hasta ve aileleriyle terapötik iletişim kuran,sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere yeni tedavi ve bakım yöntemlere uyum sağlayabilen acil,kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşıyabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşireleri mesleki bilgilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok EAH Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını alan kursiyerleri, törene katılan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. İhsan DEMİRBAŞ, Hastane Başhekimi Sayın Doç. Dr. Çağatay Evrim AFŞARLAR başta olmak üzere tüm yöneticiler de başarılarını tebrik ettiler.

• DSC_5995.JPG
  • DSC_5998.JPG